Άρθρα

Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο

Το Σχολείο μας, συμμετείχε για πρώτη φορά (Σχολικό έτος 2017-2018) στην εκπαιδευτική Δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο», μια πρωτοβουλία της διοργανώτριας Science View, με την Παιδαγωγική/Επιστημονική Υποστήριξη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας-Τομέας Παιδαγωγικής), η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι συμμετέχοντες και διαγωνιζόμενοι Πανελλαδικά στη Δράση μαθητές καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους, και ειδικότερα να υλοποιήσουν μια θεατρική παράσταση σχετική με επιστημονικά θέματα, μαθαίνοντας επιστήμη με δημιουργικό τρόπο.
Το Σχολείο μας συμμετείχε στη Δράση, επιλέγοντας να δραματοποιήσει την επιστημονική έννοια του «Χρόνου», αξιοποιώντας στην όλη δημιουργική προσπάθεια των συμμετεχόντων μαθητών αποσπάσματα από το ποιητικό έργο «Άνθρωπος και Χρόνος» (Αικατερίνη Αγγελάκη-Ρουκ και Δημήτρης Βίκτωρ).
Η διασύνδεση του επιστημονικού σεναρίου, γραμμένου από τον μαθητή Κοπίτα Χρυσόστομο, με την Ποίηση, η άψογη απόδοση των θεατρικών ρόλων από τους μαθητές Κανάρη Μάριο (Αριστοτέλης), Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα (Ερευνητής) Κώστα Σταύρο (Γαλιλαίος), Κοπίτα Χρυσόστομο (Αϊνστάιν) και των ποιητικών αποσπασμάτων από τους μαθητές Τσινού Ελίνα (Άνθρωπος) και Χατζηκωνσταντίνου Νίκο (Χρόνος), σε συνδυασμό με την εκπληκτική χορογραφία, έμπνευσης και εκτέλεσης των μαθητών Βόσσου Ιωάννας, Ιερεμία Σοφίας, Λιανού Χαράς και Δίπλα Γρηγόρη, χάρισε στο Σχολείο μας την άκρως σημαντική και τιμητική διάκριση «Σύνδεση Ποίησης-Φυσικής, Πληρότητα Επιστημονικού Περιεχομένου». Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές μας, που συμμετείχαν στη Δράση, αφιερώνοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο.
Ευχαριστούμε θερμά τους ποιητές, Αικατερίνη Αγγελάκη-Ρουκ και Δημήτρη Βίκτωρ, που δημιούργησαν το εξαίσιο έργο «Άνθρωπος και Χρόνος» και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την παρακολούθηση της παράστασης και τη γνωριμία με τους μαθητές μας.
Ραντεβού του χρόνου, για την επόμενη Δράση!
Οι συμμετέχοντες στη Δράση εκπαιδευτικοί:
Σκαλτσά Αικατερίνη, Στογιάννος Χριστόφορος, Αντύπα Αικατερίνη, Θεοδοσίου Αναστασία
Ακολουθούν φωτογραφίες από την παράσταση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21-04-2018, στην Ελληνογερμανική Σχολή.

Μοιραστείτε το άρθρο σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης:

1ο ΓΕ.Λ. Αργυρούπολης


Πολεμιστών 15,
Αργυρούπολη, 16452
Τηλ_210-9925514
Fax_210-9925502
 

 

Creative Commons

Το περιεχόμενο διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Μη εισαγόμενο .

Άδεια Creative Commons 

Σχεδίαση - Υλοποίηση: 

Νίκος Κακλαμάνος